Броени дни остават до откриването на уникалния по рода си център за майки и деца
Броени дни остават до откриването на уникалния по рода си център за майки и деца / © снимка: „Mam’s & me center”

С тричасово шоу ще бъде открит официално първият у нас търговски център „Mam’s & me”, който се намира в жилищния комплекс „Вива” във варненския квартал „Левски”. Празничната програма ще започне в 16 часа на 1 юни и в нея ще участват 15 изпълнители. Сред тях ще бъде финалистката от „България търси талант” 10-годишната Виктория, която беше обявена за варненската Тина Търнър. На сцената ще излязат още няколко детски групи, предвидено е и графити шоу, разкри в ефира на Дарик управителят на инвеститора „Планекс холдинг” Пламен Андреев.

Лентата на първия в България търговски център, ориентиран предимно към майките и техните деца, ще бъде прерязана официално в 18 часа. Центърът обаче ще бъде отворен още от 10 часа сутринта в Деня на детето.

Почти всички площи в търговско-развлекателния център вече са заети от наематели. „Имаше няколко кандидати, които проявиха желание да влязат в „Mam’s & me center”, но те се разминаваха с концепцията ни. Ние не можахме да направим компромис с това, което сме намислили предварително”, сподели Андреев.

Той обяви, че около 40% от центъра са търговски обекти, в които влизат магазини за дамска и детска мода и играчки. Други 40% от помещенията са в сферата на обучението и възпитанието на най-малките. Има също три заведения за хранене и четири ателиета за услуги – химическо чистене, фризьорски и козметичен салон, цветарски магазин. За първи път във Варна ще има и детска оптика. Сред атракциите в „Mam’s & me center” ще бъде студио за изработка на плюшени играчки от деца. „Важно е да се знае, че преобладава не търговският елемент, а възпитателният и обучението”, подчерта управителят „Планекс холдинг”.

В центъра ще има и т.нар. медиатека. Идеята е посетителите да получат актуална и богата литература по определени теми. „Ангажимент на медиатора ще бъде впоследствие да свърже хората, които имат подобен проблем или интерес по обща тема, като целта е те да се срещнат очи в очи и да има реален контакт помежду им", поясни Андреев.

В lifestile центъра „Mam’s & me” ще се помещава и медиатека, едната от функциите на която ще бъде частна обществена библиотека. Към момента в нея има около 1 500 тома литература, като амбицията на инвеститорите е те да станат около 4 500 до навършване на първата година на центъра, а до втората – 7 500. „В библиотеката ще включим най-новите издания и ще поддържаме най-актуалното в три направления – книги за майката, раждането и отглеждането на детето, детски четива и популярна литература – бетселъри, романи и пр.”, каза инвеститорът.

Предвидили сме още да има графити състезания, парад на хвърчилата през юли, базари на произведения, направени от децата, разпродажби на детски стоки втора употреба и пр.

В новия детски център варненските малчугани ще бъдат забавлявани и образовани от екип аниматори, а два пъти месечно ще бъдат изнасяни и куклени представления. През лятото предстои да бъде организиран и Парад на хвърчилата.