Борислав Гуцанов: Връщаме икономиката на града и работните места на хората
Борислав Гуцанов: Връщаме икономиката на града и работните места на хората / снимки: БСП Варна

"Проф. Анелия Клисарова, независимият кандидат за кмет на Варна, кандидатите за районни кметове на БСП, водачът на листата на социалистите, Борислав Гуцанов и кандидатите за общински съветници, са почтени хора с качества. Хора, които осъзнават цената на думите и стойността на ангажиментите. Хора, които могат да спрат упадъка на Варна и да върнат блясъка й. Хора, които могат да създадат условия градът да бъде истинско средище на история, наука, култура, туризъм и индустрия. Повярвайте им и ги подкрепете. Те са бъдещето на Варна".

С тези думи се обърна към препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център народният представител от „БСП лява България" Ангел Найденов при закриване на кампанията на столетницата с постановката на Асен Блатечки „Опасно за живота". Думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти и подкрепа от присъстващите.

Борислав Гуцанов Връщаме икономиката на града и работните места на хората
netinfo

"БСП е партията, която знае в кой момент какво решение да вземе, поема отговорност и прави всичко възможно, за да промени към добро своя град и държава. Да променят начина на живот на съгражданите си. Ние, българските социалисти, винаги сме сред хората, живеем с техните проблеми и помагаме за разрешаването им. Никога не отстъпваме от позициите си и не предаваме държавата си, хората и бъдещето на нацията", заяви Борислав Гуцанов. Той обясни, че след стотиците си срещи с варненци, е разбрал, че всички чувстват своя град овехтял.

„Хората се радват на новия шадраван и на пътищата, но са силно притеснени, че заемът, изтеглен от ГЕРБ, в размер на 43 милиона лева, ще бъде платен от тях. Категоричен съм, че тези пари могат да се влагат в икономика, в работни места, в индустрия. Защото не е лошо градът да изглежда красив, но е много по-важно да имаме работни места, да имаме бъдеще и перспектива", подчерта водачът на листата на БСП-Варна.

Той призова варненци отново да бъдат част от промяната, като гласуват с №2, за Българската социалистическа партия, в бюлетината за общински съветници. „Преди 3 години промяната в България тръгна от Варна. Днес също може да се случи това в името на града и родината ни", допълни Борислав Гуцанов и покани на сцената независимия кандидат за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова.

Борислав Гуцанов Връщаме икономиката на града и работните места на хората
netinfo

"Благодаря ви, че ме подкрепихте и застанахте зад гърба ми. Сега се чувствам много по-силна, много по-уверена и съм сигурна, че ще победя. Заедно искаме и можем да променим Варна. Срещнах се с много хора, усетих тяхната болка и тъга, чух много проблеми. Най-хубавото обаче ще бъде да победим апатията и тази неувереност в нашите съграждани. Да им върнем вярата, че Варна може да се промени", каза тя. И подчерта, че никога не е давала празни обещания, не е лъгала и винаги е следвала морала и честността. „За мен се говори - тя е жена, да - умна е, да - упорита е, но всеки се пита - ще се справи ли в битката с мъжете? Сигурна съм, че мога, защото аз се боря по мъжки. По мъжки се борих, когато бях ректор на Медицинския университет и създадох два нови факултета. По мъжки се борих с цялата административна машина, когато бях министър на образованието и сега по мъжки ще се боря, за да победя във Варна - заедно с вас, защото заедно ще управляваме града си", каза още незавсимият кандидат за кмет.

Борислав Гуцанов Връщаме икономиката на града и работните места на хората
netinfo

Тя и кандидатите за районни кметове и за общински съветници на БСП, бяха аплодирани дълго от хората в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център и изпратени със ставане на крака и викове „Победа". Мероприятието продължи с постановката на Асен Блатечки „Опасно за живота", която беше откупена и подарена за варненци от БСП в морския град.