Бездомник плашел Фестивалния комплекс с бомби, отмъщавал си
Бездомник плашел Фестивалния комплекс с бомби, отмъщавал си / снимка: petel.bg
Бездомник плашел Фестивалния комплекс с бомби, отмъщавал си
60471
Бездомник плашел Фестивалния комплекс с бомби, отмъщавал си
  • Бездомник плашел Фестивалния комплекс с бомби, отмъщавал си

Бездомник е авторът на серията от фалшиви сигнали за бомба във Фестивалния и конгресен център във Варна. 33-годишният мъж беше задържан във вторник следобед след поредното обаждане за поставен взрив в комплекса. Според разследващите основният мотив на извършителя е отмъщение.

Младият мъж е от Бургас, но е избрал да живее във Варна. Бил е без дом и е търсил подслон във Фестивалния комплекс, разкри пред Дарик шефът на варненската полиция комисар Тодор Иванов. „Опитвал се е да спи вътре. Охраната го е гонела няколко пъти и той за да си отмъсти, е подавал сигналите. Такива поне са обясненията му“, поясни Иванов.

По първоначални данни мъжът е с психическо заболяване. „Не мога да го твърдя напълно, но видът му е такъв. Най-вероятно ще бъде освидетелстван“, добави шефът на варненската полиция.

Същевременно авторът на фалшивите сигнали е интелигентен мъж. Борави с компютър, ползва компютърни зали, пуска имейли по електронната поща, каза още комисарят.

В рамките на по-малко от седмица младият мъж отправи четири предупреждения за взривни устройства във Фестивалния комплекс. Сигналите той подаваше от улични автомати на централен варненски булевард.