60 ст. за автобусен билет във Варна, поиска транспортен шеф
60 ст. за автобусен билет във Варна, поиска транспортен шеф / netinfo
При тези цени на горивата билетът за градски транспорт във Варна би трябвало да струва 60 стотинки. Това заяви за Дарик Веселин Марешки, председател на комисията по транспорт към местния парламент.

Според Марешки, билетчето, което в момента струва един лев, бе по-скъпо и при високите цени на горивата. Промяна в цената само с 10 стотинки пък би била козметична, коментира още председателят на общинската транспортна комисия.

Цената на градския транспорт във Варна бе вдигана с по 20 стотинки на два пъти тази година – в началото на годината и на 15 юли, припомня Дарик.

Ако съществената промяна в цените на горивата се задържи поне два месеца, би следвало да се коригира и цената на билета за градски транспорт, обяви в края на октомври кметът на Варна Кирил Йорданов.

Билетът за градския транспорт в морската столица никога не е поевтинявал. Няма да се случи и сега, прогнозира Атанас Чапкънов, председател на съюза на превозвачите във Варна. Автобусите харчат повече гориво заради увеличения престой в задръстванията в последните месеци. Поскъпнали са частите и смазочните материали, което пък оскъпява поддръжката на автобусите, обоснова се председателят на местните превозвачи. В същото време обаче цените на горивата паднаха с над 20%, а и хората не са забогатели, призна Чапкънов.