36 отбора във футболния турнир за деца на загинали полицаи
36 отбора във футболния турнир за деца на загинали полицаи / netinfo

На 14-15 юни на общинските игрища в базата на ТУ във Варна ще се проведе 5-ият футболен турнир на малки вратички, който е част от благотворителната кампания в подкрепа на децата и семействата на загиналите и инвалидизирани служители от областните структури на МВР  и Министерството на правосъдието. Тази година към кампанията са включени и деца на загинали иинвалидизирани служители от структурите на Министеството на Отбраната, като с тях децата стават деветнадесет на брой. Патрон на кампанията тази година е Варненска и Великопреславска  Митрополия.

Турнирът ще стартира в 9 часа сутринта.  Непросредствено преди началото му благотворителни срещи ще изиграят над 100 деца от различни школи  в града. Над 6000 лв е събраната сума досега.

Мачовете в турнира са от 2 полувремена по 15 минути. Първите 9 и вторите най-добре 7 в групите се класират за следващата фаза. В миналогодишното издание на турнира победител бе тимът на МУ Варна, който бе воден от Божил Колев. Във футболния турнир участие ще вземат 36 отбора.

Ето и групите, в които са разпределени отборите след тегления днес жребий:

Група 1:

ВВМУ-2

Транспортна полиция

Летище Варна

Организатори

Група 2

Локомотивно Депо Варна

Община Варна

РУП Аксаково

САЛС

Група 3      

ВИК Варна

Фулмакс

Четвърто РУ

Специализирани полицейски сили

Група 4

Пътища и мостове

Журналисти

Криминална полиция към ОД МВР Варна

Спийди

Група 5 АФК Рендетата

Девня Цимент

ВМСК Варна

Пето РУ

Група 6

Военна полиция-2

Годзила

Полицейска школа

СОД DSC

Група 7

Елдом Инвест

Затвор Варна

ОИП Икономическа полиция

LFC

Група 8

Албион

ВВМУ-1

КТ Подкрепа

Вяра Надежда Любов

Група 9

Второ РУ

СОД Спартак

Затвора-Ловеч

Военна полиция-1

До момента със събрани около 6000 лева за 19 деца, като две от тях са кръгли сираци.

Кампанията тази година стартира с конкурс за рисунки, разказ и есе, който бе проведен съвместно с Община Варна в училищата в морската столица. Събраните разкази са 11 на брой, а рисунки са предали 13 деца. В деня на детето бе проведен благотворителен концерт в Летен театър Варна, като в него участие взеха над 200 деца и възрастни.Събрани бяха 2000 лева. Предстои  втори благотворителен концерт във Фестивален и Конгресен Център във Варна, където ще бъдат връчени наградите на спечелилите в съответните възрастови групи участници в конкурса за разказ, есе и рисунки.

Банкова сметка за дарения ще бъде отворена до 18-и юни  Синдикален Алианс Сигурност в МВР (CACMBP): BG 23UBBS80021075015730 клон: „Света Неделя София”, като при превод по сметката да бъде упоменато, че е във връзка с дарителската компания в град Варна.