3-годишно дете е в кома, задържаха майката
3-годишно дете е в кома, задържаха майката / Дарик Варна, архив

Момченце на 3 години в кома е било прието около 4,30 часа тази сутрин във варненската болница "Св. Марина". При прегледа е било установено още, че детето е със счупени ребра. Четири часа по-късно от здравното заведение уведомили полицията, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Детето се казва Мартин Лилиев, научи Дарик.

Момчето е постъпило в болницата в клинична смърт, разкри пред Дарик доц. Йотова от детската клиника в УМБАЛ „Света Марина". Детето е на командно дишане. Състоянието му е стабилно, но е с опасност за живота.

Линейка на Спешния център е транспортирала Мартин до „Света Марина" от спешното отделение на другата голяма варненска болница - „Света Анна". Там са го завели най-вероятно близките на момчето.

Изясняват се обстоятелствата, при които са получени травмите. Установено е, че детето и майка му са са живеели под наем в кв."Аспарухово". Към момента са задържани всички от домакинството - майката, друга жена и двама мъже.

По непотвърдена информация майката е на 19 години.

Работата по случая продължава. Извършва се оглед на местопроизшествието. Уведомен е прокурор. Ангажиран е и съдебен лекар.