279 души са прегледани в COVID зоните, изградени в общинските ДКЦ-та във Варна в периода от 20 декември до 2 януари, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна.

В ДКЦ I „Света Клементина“ са извършени 87 прегледа, направени 69 антигенни теста, от които 18 положителни. След насочване от личните лекари, в сектор „Образна диагностика“ са направени 119 рентгенови снимки и са установени 13 пневмонии.

Четири области в България вече са в тъмночервената COVID зона

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ - Аспарухово“ са  преминали 86 души за преглед, направени са 57 теста, от които 12 положителни. Насочени са 22 лица за рентгенография на бял дроб, установени са 5 пневмонии. Извършени са 13 лабораторни изследвания, четири лица са насочени за хоспитализация.

93 лица с грипоподобни оплаквания са прегледани в ДКЦ III във Варна. Направени са 93 броя бързи антигенни тестове, от които 29 са положителни. След насочване от личните лекари в сектор „Образна диагностика“ са направени 103 рентгенографии на бял дроб и са установени 59 пневмонии.

ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД са преминали 31 души за преглед, направени са 11 антигенни теста, от които 5 са положителни. Направени са 15 рентгенови снимки и 12 кръвни изследвания.