21 отличници завършиха Медицинския колеж във Варна
21 отличници завършиха Медицинския колеж във Варна / netinfo
21 отличници излъчи випуск 2008 на Медицински колеж – Варна, чиято тържествена промоция се състоя днес във Фестивалния и конгресен център. Първенец на випуска е Гергана Георгиева с успех от обучението “Отличен” 5,52 и от държавните изпити “Отличен” 6,00.

Общо 127 специалисти с образователно-квалификационна степен професионален бакалавър излизат след 3-годишен срок на обучение от Медицинския колеж тази година. Дипломираните студенти са от седем специалности: 30 помощник-фармацевти, 18 медицински лаборанти, 20 зъботехници, 14 здравни инспектори, 14 рентгенови лаборанти, 21 рехабилитатори и 10 социални работници.

Специален гост на промоцията в зала 1 на ФКЦ бе Соня Майстер от Швейцария – координатор на проекта за разкриване на специалност медицински техник по радиология, открита преди 5 г. Оттогава досега г-жа Майстер винаги е присъствала на официалните церемонии по връчване на дипломите на техниците радиолози.

На церемонията присъстваха депутати, представители на общината, на колегиите на лекарите и фармацевтите в града, ръководството на Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов”, родители, лечебни заведения и фирми, осигурили награди за отличниците на випуск 2008.

Днес +