18-годишна присъда за варненец, убил съпругата си
18-годишна присъда за варненец, убил съпругата си / netinfo
Върховният касационен съд потвърди 18-годишната присъда на варненеца Мирослав Маринов на 35 години, убил жена си Кристалина през март миналата година във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Тежкото наказание Мирослав получи от Варненския окръжен съд през октомври миналата година, а в началото на 2008 год. третата, последна съдебна инстанция потвърди наказателната част на присъдата на първоинстанционния съд и я измени в гражданско осъдителната й част.

ВКС намали присъдените обещетения за децата на Мирослав и Кристалина от по 100 хиляди на по 70 хиляди лева за всяко едно от трите малолетни деца, а за майката на убитата - от 80 000 на 40 000 лв обещетение за претърпените неимуществени вреди.

Мирослав се предаде в полицията часове след като преби до смърт майката на трите си деца на тавана, където семейството живеело. Между съпрузите често избухвали скандали, които завършвали с побой. Поредният скандал възникнал на 24 март миналата година след няколкочасов запой със съседи и сцени на ревност. Роденият в Долни Чифлик строител жестоко малтретирал жена си в продължение на 5-6 часа. Мирослав налагал Кристалина докато не оставил здраво място по тялото и главата й. Експертиза установила, че само по главата има повече от 10 удара.

Върховната касационна инстанция е записала в своето решение, че първоинстанционният съд е направил задълбочен анализ на всички събрани доказателства по делото. Каквото и да е било поведението на Кристалина, то по никакъв начин не оправдава поведението на съпруга й, който я малтретирал до смърт.