арест
арест / iStock/Getty Images
Двама души са задържани за грабежа на белгийски гражданин в Търговище. 

На 20.02.2020 г. около 23,30 ч в гр. Търговище две маскирани лица са отнели чрез използване на сила сумата от 2000 лв. от владението на 50-годишен мъж – белгийски гражданин, пребиваващ в Република България.

Веднага след получаване на сигнал за инцидента в РУ-Търговище са предприети незабавни действия за установяване на извършителите на деянието. Упоритата  професионална работа на криминалистите от РУ-Търговище и на техни колеги от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция своевременно е дала своя резултат  -  само за няколко часа извършителите на грабежа са установени и задържани. Това са 26-годишен мъж от гр. Търговище и 21-годишен мъж от с. Лиляк, община Търговище.

При извършени процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в условията на неотложност в дома на единия от тях е намерена паричната сума от 2000 лв., отнета от потърпевшия при грабежа, както и двете маски, които извършителите използвали. Двамата са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище.

Днес предстои те да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление. 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище. Действията по разследването продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.