/ iStock/Getty Images
43-годишен мъж, който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище, получи осъдителна присъда от състав на Търговищкия окръжен съд.

Рекорд: Пияна шофьорка с 3,66 промила алкохол удари паркирана кола

Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. Наказанието лишаване от свобода за срок от 2 години и 8 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от пет години, е за причиняване смъртта на пешеходец в пътнотранспортно произшествие с превишена скорост. Със съдебния акт подсъдимият е лишен и право да управлява МПС за срок от 3 години.

62-годишен мъж загина, ударен от камион

Пътният инцидент станал на 29 септември 2018 г. около 21:00 часа в търговищкото село Пробуда. Подсъдимият управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке. Скоростта в селото била ограничена на 50 км/ч. Той е шофирал със 75 км/ч на къси светлини.

Пешеходецът е пресичал пътното платно. 62-годишният мъж бил в състояние на свръхтежка степен на алкохолно опиване - 4,15 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на товарния автомобил ударил пресичащия мъж. Тялото му било отхвърлено нагоре. При последвалото падане то било прегазено от товарната композиция.

Само за няколко дни два случая на прегазени и убити пешеходци в търговищко село

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари