/ iStock/Getty Images
Пияни водачи на автомобили са засечени в Попово и Търговище.

При извършена на 9.02.2020 г. около 12,20 ч. полицейска проверка е установено, че правоспособен 32-годишен водач от гр. Попово управлява по общински път - на 2 км преди с. Марчино в посока с. Априлово, община Попово, собствения си лек автомобил „Мерцедес Ц 270“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,30 промила, установено по надлежния ред - с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване Задържан е в РУ-Търговище.

При извършена в 22,11 ч. на 9 февруари полицейска проверка в Търговище е установено, че неправоспособен 32-годишен водач от с. Стефан Стамболово, община Полски Тръмбеш, обл. В. Търново, управлява собствения си лек автомобил Опел "Астра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,99 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище. При извършена на 8.02.2020 г. около 21:20 ч. в Търговище полицейска проверка е установено, че правоспособен 20-годишен водач от същия град управлява на кръстовището на улиците „Ст. Куцаров“ и „Морава“ лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drug Test 5000”.