Звезда от Ла Скала ще бъде Кармен
Звезда от Ла Скала ще бъде Кармен / организатори

Звездата от сцените на Ла Скала и Метрополитън Опера Анита Рачвелишвили ще бъде Кармен на 9 ноември от 19 часа в зала Колодрум в Пловдив. Рачвелишвили ще се включи в мащабния проект на Орлин Анастасов, въпреки че за три години напред има 3 свободни дни. Орлин Анастасов е световноизвестен бас и президент на едноименна фондация. Рачвелишвили е отменила концерт в Русия, за да гостува в нашата страна. Диригент на продукцията е Вилиана Вълчева, която по думите на Орлин Анастасов е един от най-добрите оперни диригенти в България.

Орлин Анастасов и фондацията му ще доведат в страната ни тази и следващата година много световноизвестни оперни солисти. Мецосопраното Анита Рачвелишвили е първото голямо име, което ще плени с певческия си талант меломаните. На сцената тя ще си партнира със сънародника си - грузинеца Михаил Шишаберидзе, Венцислав Анастасов и Йоана Железчева, солисти, балета и оркестъра на Старозагорската опера, детско-юношеската студия "Маргаритки" и прабългарската школа за оцеляване "Бага-тур". Мегапродукцията с режисьор Огнян Драганов ще бъде с ефектни костюми, мащабен декор, мултимедия, а във финалните сцени тореадорите ще влязат на коне в Колодрума. Сред тях ще бъде и Ескамилио, в ролята Венцислав Анастасов, брат на Орлин Анастасов.

Заради удобствата на публиката многофункционалната зала в Пловдив ще бъде тотално прекроена. Предвидени са места само за 2000 души. Всички те ще са разположени амфитеатрално фронтално срещу сцената и така зрителите ще имат нормална видимост. Билети за продукцията се продават и на касите на Държавна опера-Стара Загора.