Знак за качество ще получи Международният младежки център
Знак за качество ще получи Международният младежки център / DarikNews.bg, архив

Комисари от Европейската комисия за младежки дейности от ЕП ще посетят Стара Загора, за да връчат спечеления от Международния Младежки център Знак за качество. Това вероятно ще се случи след Коледните и Новогодишни празници, информира в студиото на Дарик зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Присъждането на този Знак е голямо постижение-това е вероятно единственият център в страната ни, който ще бъде отличен с него. По този начин ММЦ ще може да кандидатства и участва в различни проекти, а това означава и признание за водената политика по отношение на младежките дейности", обясни Сотирова.

Зам.-кметът увери, че община Стара Загора се намира в много добро финансово състояние, но ако националният Бюджет не бъде приет, това би довело до възпрепятстване или забавяне на редица проекти.

„Смятам, че би било неправилно да се завъртим в една предизборна спирала и противопоставяне, особено на местно ниво. Свършеното до този момент в Стара Загора е видимо, предстоят още много неща. Кметът Живко Тодоров е диалогичен и консенсусен, не търси политически реваншизъм и това ми дава основание да вярвам, че тук разумът, а не противопоставянето, ще бъде водещ", добави още Сотирова.