Зимата идва
Зимата идва / netinfo
Всички помним как през януари двама общински съветници понесоха доста тежко усложнената зимна обстановка в Стара Загора.

Ще има ли счупени крака и през тази зима ?

Молитвата за по-благосклонно  време надали ще е достатъчна.

Затова съвсем естествено е вече да се интересуваме какво се прави от отговорните институции по подготовката за посрещането на зимата.

В община Стара Загора днес се проведе заседание на Щаба на кмета за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. На него стана ясно, че вече усилено текат подготовките за зимния период.

“Първият проблем, с който трябва да се справим е листопадът”, каза директорът на "Нелсен чистота" Борис Димитров . Ако снегът натрупа преди да сме изчистили улиците от листата, ще стане страшно", каза той и увери , че техниката е готова, а също и консумативите за посрещане на зимата.

"В момента разполагаме с над 200 тона луга, 50 тона морска сол, над 100 тона пясък и около 3 тона калциев хлорид. Чакаме Общината да ни каже кога да направим новото зареждане" , допълни Димитров.

На заседанието беше посочен един от големите недостатъци в работата на институциите в Стара Загора, а именно лошата комуникация между тях.

“Трябва да си предаваме информацията обективно и навреме, за да не си пречим, а да си помагаме", каза инженер Пеньо Пейков от ВИК – Стара Загора.

"Да се подготвим и да работим така че, да не повтаряме грешките си от миналата зима , както и в никакъв случай да не допускаме януари 2008 да се повтори." За това призова  заместник –кметътна община Стара Загора Боян Даскалов .