Кметът: До две години Стара Загора ще има модерна пешеходна зона
Кметът: До две години Стара Загора ще има модерна пешеходна зона / DarikNews.bg, архив
И тази година определят местата за продажба на слънчеви очила и сладолед чрез жребий.
 
От 10 часа на 24 март във фоайето на зала „П. Р. Славейков“ е жребият за осемте места в Стара Загора, на които търговците могат да предлагат слънчеви очила. Конкурсната документация може да бъде закупена на 9 март от 8:30 часа до 16:00 часа на 13 март от Административно бюро „Център“ (ул. „Хаджи Димитър Асенов“ №22, източен вход). Цената на тръжните документи е 10 лева.
 

Тегленето на жребия за търговците на сладолед от хладилна витрина във временни преместваеми обекти ще бъде също на 24 март, във фоайето на зала „П. Р. Славейков“, но от  14:00 часа. Тръжната документация е с цена 10 лева. Желаещите могат да закупят документите от 8:30 часа на 9 март до 16:00 часа на 13 март,  отново в Административно бюро „Център“.
 
Определените места по утвърдените схеми от главния архитект на Общината и критериите за участие са публикувани на сайта на администрацията, в секция Обявления. https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya

Разполагането на временните преместваеми обекти за продажба на слънчеви очила и сладолед е в периода 1 април-30 септември.