белезници жена затвор
белезници жена затвор / iStock/Getty Images
62-годишна жена пренощува в ареста след като се опита да подкупи общински полицаи. Старозагорката била паркирала неправилно автомобила си на ул. „Васил Левски”. Екип на Общинска полиция съставил фиш в отсъствие на шофьорката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.
 
Малко по-късно на място се е явила и водачката, която нагрубила служителите и хвърлила на земята банкнота от 100 лева. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл. 304а от НК. Жената е задържана за срок до 24 часа.
 
В ареста за едно денонощие пренощувал и 29-годишен мъж, който бил заловен да шофира след сериозна употреба на алкохол-дрегерът отчел 2.69 промила. Установено е още, че при излизане от паркинг старозагорецът ударил лека кола, при което настъпило пътно произшествие с минимални материални щети по двата автомобила.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са образувани четири бързи производства. Регистрирани са две престъпления и е разкрито едно престъпление.