Започна шампионатът „Бодигард 2012
Започна шампионатът „Бодигард 2012 / Община Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров откри официално шампионата „Бодигард 2012", който се провежда в града на липите от 4 до 8 юли.

Градът е домакин на изключително атрактивното състезание, в което сили и възможности ще премерят отборите на НСО, „Българска бодигард федерация", Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец", АСО - Елин Пелин, както и отборът на Службата за безопасност на Украйна.

На откриването на шампионата пред сградата на Община Стара Загора освен Живко Тодоров присъстваха председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов, председателят на Българската бодигард федерация Румен Ралчев и др.

Кметът поздрави участниците и организаторите с откриването на международното състезание и увери всички, че и в бъдеще ще имат подкрепата на общинското ръководство в Стара Загора.

Маноил Манев, който е организатор на проявата и директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец" връчи на кмета, на председателя на ОбС и на Румен Ралчев почетни знаци на първия международен турнир „Бодигард 2012" с благодарност за подкрепата и приятелското отношение.

Днес, 6 юли, шампионата продължава на стрелбищен комплекс „Диана" в Хасково, с дисциплините „Стрелба в мишена по време на съпровождане", „Стрелба от различни положения" и „Скоростна стрелба от автомобил".

На 7 юли /събота/ ще се проведе най-атрактивната част от „Бодигард 2012". От 9.00 ч. на бул. „Цар Симеон Велики", в отсечката от ул. „Граф Игнатиев" до бул. „Цар Симеон Велики" започва „Майсторско управление на автомобил", от 16.00 ч. пред мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора" стартира дисциплината „Търсене на взривни устройства в автомобил".