Запазват чинарите на „Старата Верея”, пицария сменя ресторанта
Запазват чинарите на „Старата Верея”, пицария сменя ресторанта / Христо Христов, Фейсбук

Дърветата, които са в границите на заведението на т.нар. Стара Верея няма да бъдат рязани. Това обявиха пред Дарик собствениците на имота. Снимки на заградения обект се появиха вчера в социалните мрежи и създадоха напрежение сред старозагорци.

„Всички стари дървета, които са там ще бъдат запазени. Ще бъде отстранена само една липа, но на нейно място ще посадим иглолистно дърво", обяви пред Дарик представител на собствениците на имота „Верея тур". Той бе категоричен, че ситуацията от последните години няма да се промени. „Най-старото дърво го бяхме вградили в ресторанта и се грижихме за него. Ако имахме подобни намерения, вече да сме го отрязали", допълниха от „Верея тур".

От фирмата опровергаха и появилите се информации, че на мястото, на което до скоро имаше заведение и което е в идеалния център на Стара Загора, ще бъде изградено казино. „Всякакви слухове могат да се разпространяват, но този специално не отговаря на истината. Там ще бъде ресторант-пицария", обясниха от компанията.

„Плановете не са някаква тайна. Те могат да бъдат открити в община Стара Загора, в „Строителен надзор". Имаме всички необходими разрешителни. До есента би трябвало всички дейности по изграждането й да са приключили и заведението да работи", уточниха още притежателите на мястото.