съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Районна прокуратура го привлече като обвиняем
Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем  49-годишен мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие. Той  бил задържан и за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По гражданско дело на Районния съд в областния град мъжът бил отстранен от жилището, в което живеела неговата майка. Била му наложена забрана да я приближава на разстояние по-малко от 50 метра. На 24 януари обаче обвиняемият нарушил забраната и отишъл до жилището, започнал да блъскал по вратата като настоявал да влезе, а майка му подала сигнал на тел. 112.

Мъжът е многократно осъждан. Налагани са му наказания в различни размери- от 6 месеца до 4 години “лишаване от свобода”. За последно бил освободен от Затвора преди три години.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. На 28 януари било внесено искане до Районния съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Със съдебно определение, по образуваното частно наказателно дело, съдебният състав взел мярка за неотклонение “Домашен арест“ по отношения на 49-годишния обвиняем.