протест Стара Загора
протест Стара Загора / netinfo
Старозагорски майки на деца с увреждания поискаха за втори път оставката на вицепремиера Валери Симеонов.  Ние не искаме да събаряме правителството, но изказванията на този управляващ нагрубяват нашите сърца и души, категорични са протестиращите. 

протест
netinfo


Те определиха думите на Симеонов като обидно отношение, което предизвиква гняв и болка.

протест
netinfo


„Никой не знае как се оправяме, как работим, как гледаме децата си, как се мъчим да оцеляваме. Аз също съм патриот, занимавам се с българщина, обичам страната си, но не приемам подобно отношение“, сподели баща на млада жена, която е трудноподвижна. Васил Герлимов  и неговата съпруга се грижат за 30-годишната си дъщеря с увреждане и не крият, че в сърцата им се борят едновременно чувства на  обида, възмущение и страх. Страх, че нищо няма да се случи, защото вярата им отдавна е изчезнала.  Семейството споделя, че животът им е труден, но през годините събрали сили и приели детето си такова каквото е, а не като непосилна тежест.  
Не крият, че да си родител на дете с увреждане изисква двойно повече сила и търпение. Приетите на първо четене Закон за хората с увреждания и Закон за личната помощ, определят като стъпка в положителна посока, но са категорични, че е необходим строг контрол при разпределението на отпуснатите от правителството средства.

протест
netinfo


В политическата карта на страната ни няма място за такива „уж хора като Валери Симеонов. Ние искаме достоен живот, затова напуснете веднага г-н Симеонов!“,призоваха на протеста старозагорските майки на деца с увреждания. Те заявиха, че тяхното недоволство е срещу опитите да се насади негативно отношение към децата с увреждания и техните семейства и се обявиха срещу това, да се прави политика на „гърба на най-слабите хора в обществото ни“. 

протест
netinfo


По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не чувства морална необходимост да подаде оставката си и заяви, че тази тема вече е приключена.