/ ThinkStock/Getty Images
Ефективно наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим получи жена от Стара Загора, след като Окръжен съд одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура и защитника й, съобщиха от съда.

Постоянен арест спрямо мъж за държане на амфетамин

Пред съда се призна за виновна в това, че на 29 август в Стара Загора, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества - общо 18,59 грама метамфетамин - разпределени в 147 броя найлонови пликчета, всички на обща стойност 464,75 лева. Наказанието „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”, не й беше наложено.

От наказанието, което жената следва да търпи, ще бъде приспаднато времето, през което същата е била с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемата ще плати разноските по делото, а паричните средства, открити в обитаваното от нея. жилище, представляващи пряка облага, придобита чрез престъплението,

Една година ще лежи в затвора жена, разпространявала наркотици

Тя декларира пред съда, че е подписала доброволно споразумението, съгласна е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.