/ iStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжна 29 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 6 ноември в Стара Загора, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество - 8,65 грама амфетамин, на стойност 259,50 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Постоянен арест спрямо мъж за кражба в опасен рецидив

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че при провеждане на полицейска акция за държане на наркотични вещества било извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия и неговата приятелка.

При извършване на действията присъствала само приятелката на обвиняемия, която се опитала да го предупреди да не се прибира в жилището. Въпреки това последвало задържането на мъжа в близост до дома му.

Една година ще лежи в затвора жена, разпространявала наркотици

Като видял полицейските служители, обвиняемият се опитал да изхвърли кутия от кафе, която носел. Впоследствие било установено, че в кутията има  9 топчета, опаковани с алуминиево фолио, които при проведения тест реагирали на високорисково наркотично вещество - амфетамин. Наркотичните вещества били иззето, атой е бил задържан и отведен в полицейското управление

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.