/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 44 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Бивш затворник открадна чанта с документи и пари

На 4 ноември в с. Калояновец, община Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на лица или имот - разбиване на стъкло на метално остъкление на веранда на къща, е отнел чужди движими вещи, както следва: два чифта обувки, 1 брой панталон, шапка и други вещи, от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

Районна прокуратура-Стара Загора предаде на съд 54 лица през месец август

На 4 ноевмри, той е решил да извърши кражба. Докато се разхождал из село Калояновец, той влязъл в двора на пострадалите, които не били в дома си. Обвиняемият счупил едно от стъклата на метално остъкление на верандата, като по този начин успял да влезе в къщата и откраднал дрехи, обувки и други битови вещи. Своите дрехи е оставил в дома на пострадалите.

По обед пострадалите се прибрали и установили извършената кражба, след което подали сигнал в полицията. Малко по-късно през деня, той е.бил заловен. Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер - кражби, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. 

Задържаха рецивидист за кражба

Той нееднократно е изтърпявал наказание лишаване от свобода ефективно, като за последно е бил освободен от затвора в края на 2017 г. Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.