/ „Мини Марица-изток” ЕАД
Те бяха номинирани от комисия и получиха средствата чрез фонда за талантливи деца „С любов към бъдещето на България”, на който дружеството е най-големият дарител
Председателят на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД Николай Диков връчи две стипендии на ученици от старозагорски гимназии, съобщиха от дружеството.

"Мини Марица-изток" модернизира производството на въглища (СНИМКИ)

Те бяха номинирани от комисия и получиха средствата чрез фонда за талантливи деца „С любов към бъдещето на България”, на който дружеството е най-големият дарител.

„Мини Марица-изток” ЕАД

На скромна церемония, с участието на президентката на „Зонта клуб - Стара Загора“ д-р Радослава Павлова и дамите от клуба, Николай Диков благодари за социалната им ангажираност и дейността, която ражда много добри идеи и инициативи.

„За ръководството на „Мини Марица-изток” се превърна в традиция нашата съвместна работа, а ние никога не прекъсваме традициите и ще продължаваме да ви подкрепяме и занапред в работата по проекти, насочени към децата”, увери ги той.

„Мини Марица-изток” въвеждат в експлоатация два нови роторни багера

Ивана Денева е ученичка в 12 клас на Средно училище „Иван Вазов”.
Тя се увлича от компютърни технологии и приложни програмни продукти. Тя счита, че стипендията от 1000 лв., ще ѝ даде възможност да се реализира като IT-специалист, защото ще ги използва, за да продължи обучението си по специалността.

Димо Стоянов е деветокласник в Професионалната гимназия по механотехника и автотранспорт „Н.Й.Вапцаров” в Стара Загора. Отличникът е избрал специалността „Машини и системи за цифрово-програмно управление” и смята да използва средствата, за да продължи в избраната посока и да следва новостите в професията.

„Мини Марица-изток” ЕАД

„Няма по-добра инвестиция от образованието, то отваря всички врати към света. Продължавайте да се трудите и да развивате вашите таланти, защото всяко усилие винаги дава резултат. Дерзайте и смело напред!”, обърна се към тях Диков.

Добри думи за учениците и техните способности споделиха директорите на двете училища Динко Цвятков и Стоян Колев, както и зам.-директорът на ПГМТ „Н.Й.Вапцаров” Петя Папукчиева.

По-рано този месец в централата на дружеството в Раднево изпълнителният директор на ММИ Андон Андонов връчи стипендиите на Жаклин Турлакова и Иван Желев от ПГ „Св. Иван Рилски” в миньорския град.

Отличиха изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Андон Андонов в Деня на народните будители

Като най-голям дарител на фонда „Мини Марица-изток” ЕАД за пета поредна година подпомага финансово двама ученици от Раднево и двама от Стара Загора, чиито семейства са в затруднено материално положение.

Четири от общо 8 стипендии за талантливи млади хора от Раднево и Стара Загора са осигурени през 2020 г. от Дружеството „Мини Марица-изток” ЕАД води целенасочена политика в подкрепа на качественото образование и стимулирането и развитието не само на професионалните умения, но и на талантите сред учениците от гимназиалния курс на обучение.