Гергьовден в Белоградчик
Гергьовден в Белоградчик / netinfo
В Стара Загора и старозагорските села организират различни празнични прояви във връзка с Гергьовден – Ден на храбростта и на животновъда.
Гергьовден ще отбележат в с. Богомилово с празничен концерт и турнир по канадска борба, организирани от читалище „Иванка Терзиева“ и СКСГ „Августа“. Програмата започва на 5 май в 18,30 ч. на площада пред читалището. 

На 5 май от 18,.00 ч. ще празнуват празника на с. Маджерито, от 18.00 ч. на площада.

Навръх Гергьовден, на 6 май от 11.00 ч., в парк „Ал. Стамболийски“ (Алана) в Стара Загора, започва музикално -танцовият спектакъл под наслов „Овчари влизат в село, камбани бият, мале ле, момци си люлки люлеят“. Изпълнител е Ансамбълът за народни танци и песни „Зорница“ при Народно читалище „Св. Св. Кл. Охридски 1858“.

На 6 май, събота, в 10.30 ч. в старозагорското село  Сулица, започва празник под наслов „Зелен, зелен Гергьовден“, организиран от НЧ „Пробуда 1928 г.“
Тържествена света литургия от 12.00 ч. на 6 май, в храма „Свети Георги Победоносец“, в с. Хрищени поставя началото на празника на селото. Празничното веселие „Зелен, зелен Гергьовден“, със специалното участие на оркестър „Авлигите“ на площада в селото, е от 14.00 ч.

Тържеството за празника на с. Арнаутито на 6 май – Гергьовден, ще започне в 18,30 ч. на площада пред читалището.

Същият ден на площада пред Община Стара Загора в 17.00 ч. ще започне Празничен концерт на ансамбъл „Нашенци“.