В Стара Загора се провежда Ротари Експо 2012
В Стара Загора се провежда Ротари Експо 2012 / Община Стара Загора

Заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова участва днес в откриването на Ротари Експо 2012 г. в Стара Загора. Приветствия към участниците в първото по рода си изложение отправиха и Дистрикт гуверньорът на Ротари дистрикт 2482 България Анелия Дошева, президентът на Ротари клуб Стара Загора проф. Цанко Яблански, народният представител Иван Колев и др.

Изложението се провежда на 28 и 29 април в Mall Galleria Стара Загора, като форум на бизнеса на ротарианци от България, с участието на Ротари клубове от Балканските страни.

Благодаря ви, че избрахте Стара Загора за Ротари Експо 2012, посочи Иванка Сотирова. Градът ни е притегателно място за правене на бизнес и напълно заслужено бе обявен за „Бизнес град на България за 2011 г." и „Най-зелен град". Като организация „Ротари клуб" реализира годишно десетки полезни за обществото инициативи. С изложението днес, вие подкрепяте и сте полезни на бизнес средите в едно трудно време, каза още тя и пожела успех на всички.

Народният представител Иван Колев обяви пред форума, че се работи активно върху идеята Стара Загора да бъде вратата на България към Китай, и че градът има всички възможности да се развие като динамичен логистичен център.

Организаторите на Ротари Експо 2012 - Ротари Интернешънъл България, Ротари Клуб Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Mall Galleria Стара Загора, изказаха амбицията си изложението да стане традиционно и да се провежда всяка година.