/ netinfo
Гергьовденско надиграване в навечерието на един от най-българските празници - 6-ти май, Гергьовден, организира Природо-математическа гимназия в Казанлък. Хорото ще е от 12:00 часа в училищния двор и цели популяризирането на българския фолклор и приобщаването на все повече млади хора към него.

Започва основен ремонт на подлеза на жп гарата в Казанлък (СНИМКИ)

Идеята за надиграването, приета радушно от ученици и учители, е на директора на гимназията Красимир Дамянов. Надиграването ще е за три от най-масово играните и популярни хора: право, Елениното и Тракийска ръченица. До момента за участие в него са се записали близо 100 ученика.

Математически таланти от Казанлък се целят нависоко

Очаква се броят им да се увеличи още до началото на проявата. В надиграването могат да се включат доброволци и всички, които обичат народните танци. Учениците, участници в надиграването ще получат като подарък от училището специални тениски с цветовете на националния трикольор и логото на гимназията.

Злато и сребро за казанлъшки математици

Танците ще се проведат в три кръга
, като символично танцуващите ще изобразят с тях българския трибагреник. На финала на надиграването, посветено на Деня на храбростта и Гергьовден най-добрите ръченари, които ще участват индивидуално също ще се включат в надиграването.