Технически колеж Казанлък
Технически колеж Казанлък / netinfo
Една година от откриването на Технически колеж-Казанлък към Технически университет в София и успешното завършване на първата академична година, бе отбелязано тържествено в града на розите.
 
Империята на техническото образование е тук, в Казанлък, с цялата си отговорност към града, индустрията и хората“, увери проф. дтн инж. Георги Михов – ректор на Технически университет и изрази надежда, че учебното заведение ще докаже своето величие в 70-годишната история на Технически университет – София и ще се превърне в едно от най-успешните му звена.
 
Кметът Галина Стоянова заяви, че днес Казанлък има не само желанието, но потенциала и е академичен град. „Държавата и бизнесът си стиснаха здраво ръцете за едно родолюбиво дело, така, както е било в миналото.“, припомни Стоянова и се обърна с благодарност, към всички, спомогнали за осъществената цел. Убедена съм, че Технически колеж – Казанлък ще се развива като специалности и ще се разширява“, посочи още Стоянова.
 
Като учебно заведение „със стратегическо значение за висшето техническо образование в цяла България“ определи колежа и неговият директор проф. д-р инж. Ивайло Ганев и отбеляза въведения нов подход на обучение, пряко свързан с икономиката. Проф. Ганев обяви старт на новата кандидат-студентска кампания, която ще продължи до последната сряда на месец август с тест по математика.
 
Представителите на водещите фирми в местния бизнес отбелязаха, че Казанлък е №1 по брой работещи в машиностроенето на 1000 души население и изразиха гордост и щастие от откриването на Техническия колеж в града. Те обединяват усилия за набиране на средства за ремонт на сградата на колежа, която ще се нуждае от не повече от 200 000 лв. с ДДС за подпомагане на ремонтните дейности, останалото финансиране ще поеме самият колеж.