ППМГ
ППМГ / netinfo
Няма да позволим инцидентът да бъде обект на демонстрирана демагогия срещу институцията училище и опит за извличане на лични дивиденти, категорични са в отворено писмо Педагогическият съвет при ППМГ „Гео Милев“, Училищното настоятелство и Общественият съвет.

Повод за документа бе монтираната в дамската тоалетна на училището скрита камера. Установи се, че автор на деянието е ученик на гимназията, а случаят стана повод за нападки срещу ръководството на училището.

Ето и пълният текст на отвореното писмо:

Още от времето на Възраждането школото е институция, ползваща се с особена почит като крепител и съхранител на ценностите на обществото. То е Светая светих на възпитание, знание, опит и напредък.
Продължавайки тази традиция, в ППМГ „Гео Милев“ учители, ученици и родители работим заедно за изграждането на мислещи, знаещи, отговорни, социално ангажирани млади хора, способни да защитават личните си позиции. Всички ние категорично възразяваме на опитите да бъдем противопоставени едни срещу други, защото сме твърдо убедени, че сме един екип, постигащ успехите си ЗАЕДНО!

Инцидентът в нашето училище идва, за да ни направи по-силни и работещи за постигане на справедливост и правда. Сигурността, здравето и личностното развитие на децата е основна грижа и отговорност не само на родителите, училището, но и на цялата ни общественост.

Съвременното общество предлага твърде лесен, свободен и неконтролируем достъп до технологии от подобен характер. Това прави всеки един от нас уязвим и незащитен. Няма превантивна мярка за сигурността ни. Това е типология на поведение, което не би могло да бъде предвидено. Смятаме, че това не е акт, насочен към институцията, а такъв, който нарушава личното пространство на всеки човек.
В този контекст няма да позволим инцидентът да бъде обект на демонстрирана демагогия срещу институцията училище и опит за извличане на лични дивиденти.

Твърдо заставаме зад идеята всички заедно да отстояваме  сигурността си и тази на нашите деца!