15-годишен поставил скритата камера в училищна тоалетна

/ ThinkStock/Getty Images
Осмокласник от Математическата гимназия е поставил камерата в училищната тоалетна. 15-годишният младеж е установен от полицията.

Разследват се мотивите, които са подтикнали тийнейджъра към подобно деяние, информират от Районната прокуратура на Стара Загора. Разпитани са и трима свидетели.

Ученички намериха скрита камера в училищна тоалетна

Ако наблюдаващият прокурор установи, че има данни за извършено престъпление законът предвижда редуциране на наказанието до три години, тъй като авторът му е непълнолетен. 

На 10 ноември десетокласнички откриха скрита камера в дамската тоалетна на гимназията.

Продължава разследването за камерата в училищна тоалетна

До момента не съм информирана официално от дознателя по случая и затова се въздържам от коментари, каза директорът на училището Николина Куличева. В Закона за предучилищно и училищно възпитание са посочени евентуалните мерки за наказание-от забележка до преместване в друго училище. Мерките трябва да се вземат на Педагогически съвет, на който трябва да присъства и самият ученик, уточни директорът.

Ако се наложи ще бъде повикан екип от психолози, които се занимават с кризисна интервенция, обясни училищният психолог Дима Петкова, която също ще работи с извършителя на деянието и неговите съученици.