Учениците от МГ Казанлък ще започнат новата учебна година в самостоятелен корпус на ПГ „Иван Хаджиенов“
Учениците от МГ Казанлък ще започнат новата учебна година в самостоятелен корпус на ПГ „Иван Хаджиенов“ / Община Казанлък

От 15-ти септември тази година възпитаниците на ПМГ „Никола Обрешков" ще се обучават в сградата на ПГ „Иван Хаджиенов", където ще бъдат настанени в самостоятелен изцяло ремонтиран корпус, докато приключи ремонтът на Математическата гимназия. Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова увери, че по никакъв начин това няма да наруши нито учебния процес, нито спокойствието и сигурността на учителите и учениците.

Кметът Галина Стоянова проведе работна среща с всички директори на училища в Общината и в населените места, по време на която те имаха възможността да докладват за готовността си да започнат успешно новата учебна година. Директорите увериха, че материалните бази са в изправност, има добра кадровата обезпеченост, на места има козметични довършителни работи, които обаче няма да нарушат нормалното започване на учебния процес.

„Искам да ви благодаря, че през тези 4 години работихме ползотворно и в екип, че помагате на Община Казанлък и заедно се радваме на успехите. Пожелавам ви една здрава и успешна учебна година", с тези думи с обърна към ръководителите на учебни заведения в Община Казанлък кметът Галина Стоянова.

Тази година, на Първия учебен ден, кметът Галина Стоянова ще присъства на тържеството в ОУ „Кулата".