/ dariknews.bg
Само за един ден три  жени в Старозагорско станаха жертви на телефонни измамници. Общата сума, която потърпевшите дали на фалшиви полицаи, е близо 10 000 лева.
 
Поредна телефонна измама: Жена даде пари и златни накити

75-годишна старозагорка
сигнализирала в полицията, че на 22 февруари, около 09:30 часа непознат за нея мъж се обадил по телефона като се представил за служител на полицията.

Мнимият униформен й обяснил, че е „набелязана от телефонни измамници“ и че за залавянето им е необходимо да даде всичките си спестявания. Малко по-късно жената хвърлила от апартамента си торбичка, съдържаща сумата от 5 700 лева.
          
61-годишна жена даде 8000 лв. на телефонни измамници

На същия ден във Второ районно управлние-Стара Загора е получено съобщение от 83-годишна жена от областния град, че е жертва на телефонна измама, извършена по същата схема. На мнимия полицай възрастната старозагорка хвърлила през терасата на жилището си сумата от 650 евро, 300 долара и 1300 лева.

71-годишна жена от Раднево закачила на вратата си торба, в която сложила 500 лева и 300 евро. Парите трябвало да послужат за залавянето на телефонни измамници, които уж я били набелязали за жертва.