Създават Национална пенсионерска организация?
Създават Национална пенсионерска организация? / DarikNews.bg

Пореден опит за обединение ще направят представители на пенсионерските организации. На 2 юни от 11 часа в НЧ "Св. Кл.Охридски" в Стара Загора ще се проведе Учредително събрание за изграждане на Национална пенсионерска организация, която да бъде единна за цялата страна. В момента има 28 пенсионерски структури, а заявка за участие в Стара Загора вече са направили около десетина.

Поканата за създаване на единна пенсионерска организация е от Българската асоциация на пенсионерите-обединена, с председател Иван Чапразов. На форума ще бъдат представени и най-важните искания, които възрастните хора издигат над 20 години: приемане на Закон за възрастните хора, участие в Тристранния съвет,представителство в Надзорния съвет на НОИ, промяна в пенсионната система, справедливи пенсии и достоен живот.

Според председателя на Клуба на миньорите Петко Петков половината от съществуващите пенсионерски организации са партийни и разединени. Необходимо е обединение, създаване на единна организация, която да приеме устав и да създаде общински структури. „По мое мнение, това е последният опит за обединение на пенсионерите у нас", смята Петков.