Съдят гинеколог за лекарска грешка
Съдят гинеколог за лекарска грешка / DarikNews.bg, архив

Състав на Окръжен съд Стара Загора гледа дело за лекарска грешка заради починало дете. Делото е срещу д-р Татяна Гидикова от АГ-клиниката на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" - Университетска.
Днес делото беше отложено за 2 декември. Назначена е нова арбитражна експертиза.

"Д-р Гидикова беше наблюдаващ лекар на бременността на съпругата ми. Когато дойде времето за раждане лекарката и съпругата ми направиха устна уговорка да бъде приета на 6 ноември 2009 година сутринта, за да роди под наблюдението ѝ, тъй като лекарката излиза в отпуск. Нямаше никакви контракции. По време на цялата бременност нямаше никакви проблеми. Раждането беше предизвикано, защото нямаше разкритие. До вечерта съпругата ми роди, но явно поради предозиране с лекарства е настъпило увреждане на бебето", разказа бащата на починалото бебе Стоян Динев.

Той допълни, че до последния момент всичко е било нормално като веднага след раждането детето е получило тежка асфиксия, т.е. задушаване и след 19 дни е починало.

По време на заседанието беше приета тройна експертиза. Според доклада "детето се е родило с температура и става въпрос за инфекция. Самото раждане не е довело до травматизъм за майката и детето".