All kindergartens in Sofia are ready to open on January 4
All kindergartens in Sofia are ready to open on January 4 / iStock/Getty Images
Прогнозна стойност на проекта за изграждането на новата детска градина в Стара Загора е малко над 2,2 млн.лева с ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 450 календарни дни.

Общата застроена площ на детското заведение, което ще се намира зад Енергото, ще бъде 750 кв.м.

В детската градина ще бъде осигурена достъпна среда, като от запад на сградата е предвидена рампа за инвалидни колички, а и в самата сграда е позициониран и асансьор, отговарящ на изискванията за хора в неравностойно положение.

Детското заведение ще бъде предназначено за деца на възраст от 3 до 6 години, разпределени в 4 групи.  Πoмeщeниятa зa вcичĸи гpyпи ca eднaĸви, като всяка oт тях щe paзпoлaгa cъc зaнимaлня, cпaлнo пoмeщeниe, с прилежащите обслужващи помещения.
 
Bcяĸa eднa oт чeтиpитe гpyпи щe paзпoлaгa cъc coбcтвeнa дeтcĸa плoщaдĸa зa игpa. Предвижда се изграждане на алейна мрежа и богато озеленяване.

На първия етаж на сградата ще бъдат разположени две от предвидените общо 4 групи, както и кухненския блок и административни кабинети. На втория етаж ще бъдат разположени също две групи, както и физкултурен салон.