/ община Стара Загора
Първо място отборно на Държавното първенство за деца до 10 години, спечелиха малките тенесисти от клуб „Августа Траяна“ в Стара Загора.
 
Ния Синчанова, Симеон Терзиев, Мария Златева, Момчил Апостолов, Рая Маркова и Даниел Петков надиграха съперниците си и безапелационно грабнаха купата.
 

шампиони
община Стара Загора


Те получиха благодарствени грамоти от Община Стара Загора, а ресорният зам.-кмет Красимира Чахова поздрави малките шампиони.

шампиони
община Стара Загора

 
Тя припомни, че това е втора титла за клуба след тази през 2018 г. „В този клуб е традиция да се работи с подрастващите“, допълни зам.-кметът.
 
„Беше трудно състезание, но всички сме радостни, турнирът беше много силен. Първото място е много престижно, защото трудно се прави отбор, особено от малки деца“, обясни треньорът Даниел Петков.

шампиони
община Стара Загора

 
„Децата се трудят много, обичат да играят тенис, нашата задача е да съхраним интереса им. Надявам се да продължим с успехите“, пожела и другият треньор Иван Петров.
 
В клуба тренират над 150 деца от различни възрасти. Най-малкото състезателка от отбора Ния Синчанова е едва на 7 години.

Тенис талантът от Кюстендил, Виктор Атанасов спечели турнир от веригата Kinder+ Sport

шампиони
община Стара Загора

Децата споделиха, че е трудно на състезание, но пък е добре, когато победиш.
 
В момента на кортовете в Стара Загора се провежда държавното първенство до 18 години, очаква се и там да има наши състезатели на финала.
 
община Стара Загора