Христо Иванов
Христо Иванов / netinfo
Станислав Тодоров ще бъде водач на листата на „Да, България” в Стара Загора. Той е един от експертите, изготвили икономическата програма на формацията, живял е в Стара Загора и е работил седем години в областта на енергетиката.
 
„Познавам много добре икономическия живот и духа на града. Вярвам, че можем заедно с „Да, България” да направим така, че Стара Загора да расте и да си съперничи с Пловдив”, заяви Тодоров. По думите му, в Стара Загора може да бъде изградена индустриална зона както и да бъдат привлечени големи чужди инвеститори. 
 
Втори в листата е юристът доц. Атанас Славов. Той очерта някои от основните ангажименти на „Да, България” пред избирателите-създаване на независими от външни влияния регулатори, справедлив съд за всички български граждани, прокуратура, която преследва престъпниците и прозрачен законодателен процес. „Ние трябва да отвоюваме нашите институции от плена, в който те се намират, плен на олигархични и престъпни интереси. Трябва да върнем институциите на гражданите и затова нашият ангажимент е за една България, в която успяват достойните, честните, можещите и знаещите. Това, зад което заставаме са нашите имена и професионални биографии”, посочи Славов.
 
Според председателя на „Да, България” Христо Иванов, формацията има потенциал да привлече доверието на хората, които досега не са гласували за традиционната дясна демократична общност. „Ние искаме да превърнем тези избори в своеобразен референдум за това дали ще продължаваме да търпим мафиотизацията и корупцията в държавното управление или ще започнем да късаме с тази връзка. Смятаме, че за тази тема можем да съберем гласовете на хора, които са гласували досега за дясното, за  център и на другите, които са гласували за лявото. И това е съществената ни разлика с останалите десни сили”, категоричен е Христо Иванов.
 
Пълните листи на „Да, България” ще бъдат обявени утре.