Станев: Няма контрол над боеприпасите
Станев: Няма контрол над боеприпасите / netinfo
В България няма достатъчен контрол върху унищожаването на старите боеприпаси, казва пред Дарик Марин Станев, председател на Съюза на българските избиратели, бивш военен и един от сериозните общественици, които се бориха срещу серията обгазявания на Стара Загора и региона.

"Когато се умуваше как да се унижощат бойните глави на ракетите СС-23, Скъд и Фрог и попитахме управляващите кое е количеството боеприпаси, което трябва да се унищожи в национален план, на нас ни бе казано, че става дума за 100 хиляди тона. На въпроса ни какъв ще е общественият контрол, тогава никой нищо не ни каза, спомня си Станев.  В резултат, че не знаем кой и как се занимава с всичко това се получават инциденти като днешния", коментира той.

Станев е скептично настроен, че скоро ще се разбере коя е истината за причините за взривовете в складовете в Челопечене, точно както не се разбра кой точно е виновен за обгазяванията в Старозагорско. Кое е общото между екологичната ситуация край взривените военни складове и екологичните проблеми в нашия регион и има ли на територията на Старозагорско складове, с които може да се повтори случая в София, чуйте в звуковия файл: