влюбени сърце двойка
влюбени сърце двойка / ThinkStock/Getty Images
В четвъртък до обяд облачността ще е разкъсана, над много райони през нощта до ясно, преди обяд до слънчево време. След обяд облачността ще се увеличава и вплътнява, но чак привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от северозапад, в Източна България временно силен от север-североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, на места в котловините на Западна България - малко по-ниски. Максималните ще са от 4 до 9 градуса. Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.
 
В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.
 
По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слабо. Ще остане ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 6 до 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4 бала.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg