Слаб интерес към приемната на ДКЕВР в Стара Загора
Слаб интерес към приемната на ДКЕВР в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Слаб интерес демонстрираха старозагорци към изнесената приемна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която бе открита днес в сградата на Областна администрация.

За да се срещнат с потребителите на комунални услуги в града пристигнаха двама от членовете на регулаторния орган - Димитър Димитров и Илиян Илиев. Едва двама-трима души обаче са посетили приемната, отчетоха експертите.

„Целта е да обясним на хората как работи комисията, да се запознаем с проблемите на потребителите, да чуем от тях какви са нарушенията. Ще бъдем във всички областни центрове. До този момент сме посетили четири, Стара Загора е петият. Средната посещаемост е 10-15 души, нямаме обяснение защо тук интересът бе толкова малък. Проблемите като цяло са едни и същи - с енергодружествата, В и К дружествата, топлофикациите", обясниха членовете на ДКЕВР.

Те обаче не дадоха конкретен отговор на въпроса, който интересува най-много всички потребители - ще поскъпне или не цената на тока от 1 юли, когато започва новият регулаторен период. Според Илиян Илиев резултатите от направения за първи път комплексен одит не показват подобна необходимост.