СК Спортна гимнастика с отличия от национален турнир
СК Спортна гимнастика с отличия от национален турнир / netinfo

С две златни купи в отборното класиране при девойките младша и старша възраст се завърнаха старозагорските гимнастички, които участваха в националния турнир по спортна гимнастика "Купи Република България" за детско-юношеска възраст . Състезанието се проведе във Варна от 7 до 9 юни.

Детският отбор към Общински детски център се класира на осмо място от общо 15 отбора деца от цяла България. Първокласничката Деница Маркова намери място в шампионата на земна гимнастика и се нареди на пето място сред 8-те най-добри на този уред за 2012 година при 7-8 годишните. При 10-годишните Радост Колева бе седма през първия ден от турнира и участва в четири шампионата на уреди на другия ден. Заедно със съотборничката си Гергана Генова с осмо място на прескок, Радост се класира сред 8-те най-добри на турнира в своята възраст с участието с в шампионатите на земна гимнастика на четвърто място, греда на шесто, успоредка-седмо и прескок на шесто място.

Надеждата на старозагорската гимнастика при 11-годишните Десислава Тодорова се качи на почетната стълбица с бронзов медал в многобоя след представителките на ЦСКА и Левски Спартак. Нейната съотборничка Стелияна Бижева се класира на седмо място и двете участваха в шампионатите на другия ден .Десислава Тодорова спечели два бронзови медала в шампионатите на земна гимнастика и греда, четвърто място на прескок и пето на успоредка. При девойки старша възраст Николета Янева се класира на шесто място в многобоя и с участието си в шампионатите по уреди се окичи с бронз на прескок и две шести места на греда и земна гимнастика и успоредка. Николина Димитрова се нареди също на шесто място на прескок.

На старозагорските гимнастички им предстои важно участие на Държавното лично-отборно първенство, където се надяват да завоюват по-предни места и да продължат шампионските традиции на старозагорската спортна гимнастика, сподели наставничката им Ирина Руняшка.