Сигурен ли е панелът, в който живеем?
Сигурен ли е панелът, в който живеем? / Александра Гинева
Кръгла маса на тема "Сигурен ли е панелът, в който живеем?" организира вестник “Местен 24-часа” съвместно с Дарик радио и Телевизия “Стара Загора”.

Гости на кръглата маса бяха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев, представители на Камарата на строителите, предприемачи и търговци на недвижими имоти. Домакини на срещата бяха кметът на Общината проф. Светлин Танчев и областният управител Мария Нейкова.

В момента се работи по национална програма за обновяване на жилищните сгради. Според статистиката в България над 2 милиона души живеят в панелни жилища, а още 4 милиона обитават многофамилни блокове.

Националната стратегия по обновяване е жилищата се изразява в саниране. Програмат се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и програмата за развитие на ООН. За миналата година е бил отделен бюджет в размер на 3 милиона лева. Тогава са санирани изцяло 5 блока. За тази година е планирано обновяването на 42 блока в страната.

Както през миналата година, така и през тази Стара Загора не е кандидатствала по проекта.