Шест златни медала за „Мини Марица-изток”
Шест златни медала за „Мини Марица-изток” / netinfo
Спортистите на „Мини Марица-изток” ЕАД завоюваха шест златни медала в дисциплините футбол - жени, бридж - мъже, шахмат - жени, баскетбол - жени, тенис на маса – мъже и ориентиране над 35 години по време на Шестата национална работническа спартакиада на енергетиците в България.Тя се проведе в курорта “Албена” миналата седмица.

1200 представители на най-големите компании в енергетиката се състезаваха в 16 спорта. Заедно с участниците от „Мини Марица-изток” ЕАД, АЕЦ-Козлодуй, НЕК, ТЕЦ „Варна” и електроразпределителните дружества, се състезаваха и отбори от Русия и Румъния.

Сребърен медал спечели отборът ни по ориентиране до 35 години. Бронзовият медал, който завоюваха на Албена мъжете от футболния ни тим, им гарантира класиране и за държавното работническо първенство по футбол.

Колекцията от завоевания на „Мини Марица-изток” ЕАД беше украсена и с купите по „феърплей” за теглене на въже и дартс.

Сред индивидуалните постижения, абсолютни шампиони станаха нашите тенисисти на маса – мъже, като заеха първо, второ и трето място. Имаме и още две златни постижения в индивидуалното класиране - за женския шахмат и за ориентирането над 35 години.

Шестата спартакиада в Албена беше тържествено закрита от Министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.