Шарков : Управляващите хвърлиха петно върху държавата
Шарков : Управляващите хвърлиха петно върху държавата / netinfo
Според СДС внесеният вот на недоверие към правителството няма да бъде последен. “Управляващите хвърлиха много тежко петно върху държавата. Поведението им след излизането на доклада на Европейската Комисия ясно показа, че те няма да променят политиката, която водят”, каза пред старозагорските журналисти депутатът от СДС д-р Ваньо Шарков.

Според него решението за напускане на парламента е крайна мярка, която трябва да бъде предприета след единно решение на цялата опозиция. По въпроса за импийчмънт на президента от СДС смятат, че Първанов е нарушил Конституцията като в продължение на една година не е свиквал Консултативния съвет за национална сигурност. По закон съветът трябва да се свиква най-малко 6 пъти в годината. Нарушаването на Конституцията на България не може да бъде привилегия на един президент, който претендира за обединител на нацията.

“Ние смятаме, че всякакви юридичеки мотиви са много по-слаби от моралните и политическите. Човекът, който създаде тройната коалиция и донесе този срам на страната ни, не може да бъде президент на България”, каза още Ваньо Шарков.

Съюзът на демократичните сили ще проведе Национална конференция утре във Велико Търново.