млад иподякон
млад иподякон / Старозагорска митрополия
млад иподякон
101385
млад иподякон
  • млад иподякон
Старозагорски малчуган сбъдна своя мечта. Дни преди светлия християнски празник Великден 7-годишният Гого вече е един от иподяконите на старозагорския митрополит Киприан. Той е най-младият помощник в Старозагорската епархия и вече има своето първо участие в службата на Цветница, отслужена в Катедралния храм "Свети Николай Мирликийски чудотворец".

млад иподякон
Старозагорска митрополия


Гого признава, че бил силно впечатлен още от първото си посещение в църквата

млад иподякон
Старозагорска митрополия


Хареса ми колко е голяма, харесаха ми иконите. Особено големите, пред които се моля за здраве и живот, разказва първокласникът.

млад иподякон
Dariknews.bg


За него обаче вълнуващи си остават срещите му с владиката, когото нарича свой приятел. Двамата разговарят, играят на шах, срещат се в Митрополията, а Гого мечтаел да бъде иподякон или помощник в църковните служения на Киприан.

млад иподякон
Dariknews.bg


Семейството на първокласника почита християнските традиции, посещава редовно църковния храм и подкрепя напълно детската мечта на Гого. Когато за първи път встъпил в длъжност, старозагорският митрополит Киприан им направил силно впечатление- на чист, благороден и достоен човек. Заради него дори започнали да посещават все по-често оперни постановки и концерти, най-вече онези, на които той заставал зад  диригентския пулт, разказва майката на Гого Дияна Николова.

Какво споделиха Георги и майка му чуйте в прикачения звуков файл.

млад иподякон
Dariknews.bg


В Страстната седмица, тя признава, че начинът, по който хората можем да станем по-сплотени, обичащи и вярващи в мечтите си като нейното момче, е само един – като бъдем по-смирени, по-добри и по-отворени един към друг. Така, всеки ще намери своя път, смята тя.

млад иподякон
Dariknews.bg


А седемгодишният Гого от Стара Загора  вече е намерил своя път към храма.

млад иподякон
Dariknews.bg

...И към доброто.