Самостоятелни проекти на солисти на Държавна опера-Стара Загора
Самостоятелни проекти на солисти на Държавна опера-Стара Загора / Държавна опера Стара Загора

Два самостоятелни проекта на талантливи артисти от Държавна опера-Стара Загора са одобрени за финансиране от Културния календар на Община Стара Загора за 2016 година и ще се реализират през месец май в залата на РБ"Захарий Княжески".

На 9 май, Ден на Европа, ще се насладите на „Пътуване из Европа" - красив концерт-спектакъл на Гергана Русекова /мецосопран/ , солист на Държавна опера-Стара Загора и с участието на Милена Гюрова /сопран/, Стефан Петков /тенор/. Музика,слово,картини,танци и ритми ще ни пренасят от град на град, от страна до страна.

„Красотата на славянската душа" е името на концерта на Иван Кабамитов /баритон/, солист на Държавна опера-Стара Загора и на пианиста и композитор Благовеста Константинова. В концерта са включени 12 руски и 14 български романси от най-известните композитори на двете страни -П.И.Чайковски, С.Рахманинов, Н.Римски-Корсаков, М.Мусорогски, Тодор Попов, Иван Маринов, Георги Златев-Черкин, Парашкев Хаджиев, Благовеста Константинова и по стихове на Лев Мей, А.Толстой, Ив.Бунин, Полонски, Иля Брен, Пенчо Славейков, Христо Ясенов, Димчо Дебелянов, Пейо Яворов, Николай Лилиев и др.

И двете събития на артистите на Операта Гергана Русекова и Иван Кабамитов са с вход свободен.