община Чирпан
община Чирпан / ПП ГЕРБ
С тържествена сесия на Общинския съвет ще започнат честванията по повод Деня на Чирпан и 135 години от Съединението на България.

На 6 септември от 9 часа ще бъде връчен ключът на града на Петър Попдимитров, който тази година е удостоен с решение на Общинския съвет със званието почетен гражданин на Чирпан.

В 10 часа ще се проведе общоградското тържество в парк „Яворов“ с възстановка по спомени на Иван Андонов. Празничният ден ще завърши с музикално-поетична вечер и рок-фест.

Програмата по повод годишнината и Денят на Чирпан, започва на 5-ти септември в 6:30 часа с възпоменателен крос и велопоход „По пътя на Чирпанската чета“. В Историческия музей от 10 часа ще бъде открита изложбата „Забравените лица на Съединението“ и ще бъде представено фототипно издание на публикуваната през 1929 година книга на Иван Андонов „Съединението“. Паметник на Иван Андонов ще бъде открит в село Спасово, с тържествена церемония от 17:30 часа.

Тържествена вечерна заря-проверка, с участието на военнослужещи от Втора тунджанска механизирана бригада, поделението в с. Свобода, ще се състои на 5-ти септември в Чирпан от 19:30 часа по повод честване на 135 години от Съединението на България.

Церемонията се възстановява след повече от 40 годишно прекъсване, за да почетем паметта и героизма на загиналите за обединение на отечеството.