С дамско рали започват празниците за 45 години Гълъбово
С дамско рали започват празниците за 45 години Гълъбово / Община Гълъбово

С дамско рали ще започнат празниците, посветени на 45-годишнината от обявяването на Гълъбово за град. Проявата ще се състои на 23 август, събота от 09,00 часа на площадката пред автогарата.

Официалният старт на културните прояви ще бъде даден на 25 август, понеделник. В 17,30 часа пред Дома на културата ще се състои ритуала по тържествено издигане на знамената и ще бъде открита фотоизложбата „„Разказ за миналото на Гълъбово". От 19,00 часа на откритата сцена започва и концерт

Във вторник от 17:00 часа в сградата на община Гълъбово ще бъде открита изложба, на която ще бъдат изложени творби на талантливи гълъбовци. В 19,00 часа е предвидена среща с първия кмет на града Кръстьо Георгиев и със световно известния изпълнител на народна музика, класическа и ортодоксална музика - Димитър Бонев от БНР

На 27 август в 08,30 часа в храм „Свети Иван Рилски" в града ще бъде отслужен молебен за благополучието на града, а в 10,30 часа започва специална двучасова програма за децата. Тя е подарък от едно от големите предприятия в региона - ТЕЦ „AES Гълъбово".. В 19,00 часа започва и тържествената сесия на Общинския съвет.

Програмата ще продължи с грандиозен спектакъл „Разпалващ ритъм" на група „Вакали". В центъра на града пък в 20:30 часа местната рок група „Ентусиасти" ще изнесе концерт с вечните рок хитове.

На 28 август от 19:00 часа, в Дома на културата ще бъде показана театралната постановка „Полковникът птица" от Христо Бойчев.
.
На 29 август от 18:00 часа на стадиона в Гълъбово ще се проведе приятелска футболна среща за ветерани, а в 19:00 часа в центъра на града - концерт на народната певица Поли Паскова и ансамбъл „Чинари".

На 30 август от 9:00 часа сутринта ще се проведе традиционната киноложка изложба, а отново в 19:00 часа в центъра на града - поп концерт с участието на Дамян Попов и Ана Мария Янакиева от Х фактор.

Програмата ще завърши с традиционните народни борби в неделя на 31 август от 10:00 часа на стадион „Христо Ботев" - Гълъбово.