Явор Бахаров във филм за обгазяванията
Явор Бахаров във филм за обгазяванията / DarikNews.bg
Явор Бахаров във филм за обгазяванията
56524
Явор Бахаров във филм за обгазяванията
  • Явор Бахаров във филм за обгазяванията

Младата звезда на българското кино и театър Явор Бахаров е поканен за главната роля във филм за обгазяванията в Старозагорско.

„Апокалипсис до поискване" е заглавието на пълнометражния игрален филм, със сценарист и режисьор казанлъшкият журналист Петър Марчев. За 90-минутната лента все още няма осигурен бюджет, но Марчев се надява за около година парите да бъдат събрани и снимките да започнат през есента на 2013-та. За реализирането на разследващия филм са необходими около 90 хил. лева, а режисьорът смята, че ще намери съмишленици сред местния бизнес и екологичните организации.

Актьорът Явор Бахаров споделя, че екологичната тема, свързана с региона, го вълнува. Още повече, че има казанлъшка жилка в рода си-неговата баба по бащина линия е от Шипка, а наскоро е обиколил района, заедно с колегата си Стефан Вълдобрев. „Запознах се с този прекрасен регион и си мисля, че със средствата на киното трябва да направим всичко възможно тези събития да не се повтарят. Не гледам на проекта като филм, а като на екологична идея. За събитията около обгазяването не знам много, тепърва ще се запознавам с подробностите, изцяло и в дълбочина".

Какво още сподели младата звезда от филмите "Тилт " и „Стъклен дом", чуйте в прикачения звуков файл.